Tasarımı Kaydet  Kapat

2022 EYLÜL UMRESİ MAHPES BÖLGESİ

1300 $ / başlangıç fiyatlarıyla

  •   27 Gün 26 GECE
  •   Gidiş - Dönüş : 3 Eylül - 26 Eylül
  •   Kalkış: İzmir

Ziyaret Yerleri

  1. AMBERİYE MESCİDİ
  2. OSMANLI TREN İSTASYONU
  3. Mescid-i Nebevi (Peygamber Camii)
  4. Ravza-i Mutahhara (Cennet Bahçesi)
  5. Cennet-ul Baki (Baki Mezarlığı)
  6. Uhud Şehitleri / Uhud Dağı
  7. Kıbleteyn Mescidi
  8. Yedi Mescidler
  9. Mescid-i Ebubekir
  10. Mescid-i Ömer
  11. Mescid-i Osman
  12. Mescid-i Ali
  13. Gamame Mescidi
  14. Hicaz Demir Yolu
  1. PEYGAMBERİMİZİN DOĞDUĞU EV
  2. Sevr Mağarası
  3. Cin Mescidi
  4. Arafat
  5. Müzdelife
  6. Minâ
  7. Akabe
  8. Nur Dağı / Hira Mağarası
  9. Mescidi Cirane
  10. Hudeybiye
  11. Tenim Mescidi
1
Medine
2
Mekke
3
Cidde
4
İzmir
5
Manisa
  • Gidiş : 03.09.2022 - İzmir-Medine
  • Ara Geçiş : 26.09.2022 - Cidde - İzmir
  • Dönüş : 26.09.2022 - İzmir-Manisa
   

Konaklama 1 Mekke   

LONA ANWAR AL ASEEL HOTEL MAHBES

.

(4 Yıldızlı Otel)

Konaklama 2 Medine   

HAYAT INTERNATIONAL

.

(4 Yıldızlı Otel)
Oda Tipi Yetişkin 0-2 Yaş Çocuk2-6 Yaş Çocuk6-12 Yaş ÇocukYataklı İndirimiÖğrenci İndirimliEngelli İndirimli
14 GÜN 1300 $ 600100010005000
20 GÜN 1400 $ 600100010005000
24 GÜN 1450 $ 600100010005000
”MAHPES BÖLGESİ KÂBE’ye SADECE 3dk MESAFEDE 4*lı LÜX OTELİMİZDE MİSAFİR EDİYORUZ.”
   SÖMESTRE DÖNEMİ FİYATLARIMIZA  100 $ İLAVE EDİLİR
ÇOCUK FİYATLARI      
*00 – 02 Yaş – Yataksız : 600 $                              
*03 – 11 Yaş – Yataksız : 1000 $                              
*06 – 11 Yaş – Yataklı : Seçilen programdan 50 $ indirim yapılır                    
FİYATA DAHİL OLANLAR      
*Uçak Bileti                                  
*Belirtilen Otellerde Belirtilen Gece Sayısı Kadar Mekke ve Medine Konaklamaları                
*Ekonomik Otellerde Yeşil Büfe/Tabldot Usulü Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği                
*Lüks Otellerde Açık Büfe Usulü Sabah Kahvaltısı ve Akşam Yemeği                     
*Lüks Otobüslerle Mekke ve Medine Havalimanları Transferleri
*Lüks Otobüslerle Mekke ve Medine Ara Geçiş Transferleri 
   
*Lüks Otobüslerle Mekke ve Medine Ziyaretleri *Vize ve Diyanet İşlemleri                  
*Zorunlu Seyahat Sigortası
*FARAN TUR ÖZDEMİRLER Teknik Hizmeti Dahil 
                   
ÖDEME & İPTAL ŞARTLARI      
*Gidiş tarihinden 20 gün öncesine kadar evrakları tamamlanmamış yolcuların programlarında ki yaşanabilecek aksaklıklardan şirketmiz sorumlu değildir. 
*Kayıt esnasında ödemenin %50’si, kalan bakiyenin gidiş tarihinden 20 gün önce tamamlanması gerekmektedir.         
*Vize talebinde bulunduktan sonra yapılacak iptallerde 550 $, uçak bileti alındıktan sonra yapılacak iptallerde 490 $ ve iptal sürecisne göre otellerin 
 uyguladığı cezai müeyyidiler  peşinen müşteri tarafından kabul edilmiştir.      
* Yurt dışı çıkış harcı fiyata dahil değildir.                          
GENEL ŞARTLAR        
* Lüks otellerde üçlü ve dörtlü odalarda, üçüncü ve dördüncü yataklar ek yatak olup standart ebattan farklı olarak verilmektedir  
* Otellere giriş saatleri 15:00 olup, otellerden çıkış saatleri 12:00’dir. Buna göre uçak varış ve kalkış saatlerinde doğabilecek uyumsuzluklar sonucu, 
  ek gece ücreti ödenmediği taktirde veya otellerden de ekstra izinler alınamadığı taktirde misafirlerin bu saatlere riayet etmesi mecburidir.          
* Ekonomik otellerde verilen yemek menüleri, Diyanet ve Türsab’ın hazırladığı yıllık yemek menüsüdür.        
*Son evrak teslim tarihinden sonra gelen pasaportlarla ilgili doğabilecek gecikmelerden ve gecikme sonucu maddi zararlardan şirketimiz sorumlu değildir.
* Suudi Arabistan hükümeti tarafından ek vize vergisi talep edilmesi durumunda, bu vergi kişiye özel hesaplanmakta olup, fiyatlarımıza dahil edilememektedir.
   Yolcu tarafından ödeneceği peşinen taahhüt edilir.
https://www.youtube.com/watch?v=hht8OxI65gM

”MAHPES BÖLGESİ KÂBE’ye SADECE 3dk MESAFEDE 4*lı LÜX OTELİMİZDE MİSAFİR EDİYORUZ.”

MEDİNE-İ MÜNEVVERE ZİYARET YERLERİ :

 1- KUBA MESCİDİ: Peygamberimiz Hz. Muhammed(sav), Mekke’den Medine’ye hicretleri esnasında, Medine’ye 5 km. mesafede bulunan Kuba’da 14 gün kalmıştı. Bu süre içinde Peygamberimiz orada bir mescid inşa etti ve burada namaz kıldı. Kur’an-ı Kerim’de takva üzere yapıldığı bildirilen ve İslâm âleminde cemaatle namaz kılınmak için yapılan ilk mescid budur.Kuba Mescidini ziyaret etmek ve burada iki veya dört rekat namaz kılmak müstehaptır. Bu mescidin ziyareti ile ilgili olarak Hz. Peygamber şöyle buyurmaktadır: “Kim evinde güzelce temizlenip abdest aldıktan sonra, başka maksatla değil de sadece namaz kılmak için Kuba Mescidine giderse umre sevabı alır.”Hz. Peygamber sağlığında, Cumartesi günleri Kuba Mescidini ziyaret eder ve burada namaz kılardı.

2- MESCİD-İ CUMA: Hz. peygamber hicret esnasında Kuba’dan Medine’ye Cuma günü hareket etti öğle vakti gelince Cuma namazı burada kılındı Medine-Kuba yolu üzerinde olan bu yere Hz. Peygamber tarafından Mescid-i Cuma adı verilen büyük bir Mescid yapılmıştır.

3- MESCİD-İ KIBLETEYN: İslam’ın ilk yıllarında namazlar, Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya doğru kılınıyordu. Peygamber Efendimiz Kıble’nin Kâbe olmasını, yani namazların Kâbe’ye dönülerek kılınmasını çok arzu ediyor ve bu konuda Allah’tan gelecek emri bekliyordu. Hicretten 18 ay kadar sonra Şaban ayının 15. günü (Berat Kandilinde) Hz. Peygamber, Seleme oğulları mahallesinde öğle veya ikindi namazının farzını kıldırdığı esnada, ikinci rekatın sonunda aşağıdaki âyet-i kerime indi:  “… Seni elbette, hoşlanacağın kıbleye döndüreceğiz. O halde hemen Mescid-i Haram’a (Kâbe’ye) doğru dön. (Ey mü’minler) siz de nerede olursanız olun, (namazda) oraya doğru dönün.” Bunun üzerine Hz. Peygamber, namazı bozmadan hemen Kâbe istikametine döndü, cemaat de saflarıyla birlikte döndüler. Böylece Kudüs’e doğru başlanan namazın son iki rekatı Kâbe’ye yönelinerek tamamlandı. İşte bu bakımdan bu mescide Mescid-i Kıbleteyn (İki Kıbleli Mescid) denir. Bu mescidin yerinde şimdi büyük bir cami yapılmıştır. Bu camii ziyaret edilerek iki veya dört rekat Tahiyyet’ül-Mescid namazı kılınması ve dua edilmesi güzel olur.

4- CENNET ‘ÜL BAKİ: Mescid-i Nebî’nin doğu tarafında bulunan Baki Mezarlığını ziyaret etmek müstehaptır. Peygamber Efendimizi görme şerefine nail olan, sesini duyan, onunla namaz kılan ve İslâmiyet uğrunda hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen on bin civarında sahabi bu mezarlığa defnedilmiştir. Üçüncü halife Hz Osman, Hz.Aişe, Hz. Peygamberin amcası Hz.Abbas, halası Hz. Safiye, en küçük oğlu Hz.İbrahim, kızları Hz. Rukiye, Hz. Ümmügülsüm ve Hz. Fatıma torunu Hz. Hasan, sütkardeşi Osman B.Maz’un, Sad b. Ebi Vakkas gibi sahabe ile İmam-ı Malik gibi Tabiundan bir çok büyük zevat burada bulunmaktadır.Peygamber Efendimiz zaman zaman Baki Mezarlığını ziyaret eder ve orada medfun bulunan mü’minler için dua ederdi.

5- UHUD DAĞI ve ŞEHİDLİĞİ:  Uhud, Medine’nin 5 km. kadar kuzeyinde bir dağın adıdır. Hz.Harun Peygamberin burada gömülü olması ayrı bir kıymet kazandırmaktadır. Hicretin üçüncü yılında (M.625) Müslümanlarla müşrikler arasında burada yapılan savaşta, Ashab-ı kiramdan 70 kişi şehit olmuş ve buraya defnedilmişlerdir. Peygamberimizin amcası ve şehitlerin efendisi Hz. Hamza da bunlar arasındadır.Hz. Peygamber, her yıl Uhud şehitlerini ziyaret eder ve onlara dua ederdi. Uhud şehitlerini ziyaret etmek de müstehaptır.

6- MESCİD-İ SEB’A:  Hendek savaşının yapıldığı bölgede bir birine yakın küçük küçük yedi mescid bulunmaktadır. Bunlara ” Yedi Mescidler” denir. Medine’ye gelenler tarafından buraların da ziyaret edilmesi âdet haline gelmiştir.

7- MESCİD-İ NEBÎ’Yİ VE HZ. PEYGAMBERİN KABRİNİ ZİYARET:  Medine-i Münevvere, İslam nurunun yeryüzüne yayıldığı Peygamber şehridir. Her karışı, İslam’ın aydınlığını insanlığa ulaştıran Allah Rasûlünün ve Sahabenin hatıralarıyla doludur. İslam’ın güzelliğini insanlara ulaştırabilmek için Peygamber Efendimiz buraya hicret etmiş, İslâm devleti burada kurulmuş, İslâm’ın mesajı insanlığa buradan ulaşmıştır.Rasulüllah İslâm’ı tebliğ görevini tamamladıktan sonra burada vefat etmiş ve buraya defnedilmiştir. Böylece Medine, Allah’ın en sevgili kulunu ve insanlığın gelmiş geçmiş en büyük önderini bağrında taşıma şerefini elde etmiştir. Vefatından sonra kendisini ziyaret edenler hakkında Peygamberimizin: “Beni vefatımdan sonra ziyaret eden sağlığımda ziyaret etmiş gibidir.” “Kabrimi ziyaret eden şefaatimi hak eder.“Kalbinde beni ziyaretten başka hiçbir düşünce olmaksızın kim beni ziyarete gelirse, Kıyamet gününde şefaatimi hak etmiş olur.” buyurduğu rivayet edilmektedir.  Mescid-i Nebî’nin içinde namaz kılmak çok sevaptır. Hz. Peygamber burada kılınan namazın sevabı hakkında şöyle buyurmuştur: “Benim şu mescidimde kılınan bir namaz, Mescid-i Haram dışında, diğer mescitlerde kılınan bin namazdan daha faziletlidir. “Ravza-i Mutahhara”, Hz. Peygamberin kabri ile minberi arasında kalan kısımdır. Hz. Peygamber çoğu zaman namazlarını burada kılardı. Burası hakkında Hz. Peygamber: “Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir.” buyurmuştur.

Peygamber (sav)Efendimizi Ziyaret Ederken ve Selamlama:“Es-Selâmu aleyke yâ Rasûlallah Es-Selâmu aleyke yâ Habîballah Es-Selâmu aleyke yâ Nebiyyallah Es-Selâmu aleyke yâ Hayre Halkillah Es-Selâmu aleyke yâ Hâteme’n-Nebiyyîn Es-Selâmu aleyke yâ Seyyide’l-Mürselîn”

MEKKE-İ MÜKERREME ZİYARET YERLERİ:

MEKKE’de, Hz. Peygamber (sav) efendimiz ve onun değerli ashabının izlerini taşıyan bazı yerler vardır. Mekke’ye gidenler buraları ziyaret etmektedirler.  Bu yerleri ziyaret etmek haccın menasikinden (Farz, vacip, sünnet) olmayıp, yıllardır bir gelenek olarak yapıla gelmektedir.

 1- KÂBE: HAC’cın sebebi ve namazlarda kıblegâhımız olan Kâbe, yeryüzünde alemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için kurulan ilk binadır. Allah’ın emriyle Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından Mekke’de yapılmıştır.(2) “Mescid-i Haram” denilen mabedin ortasında bulunan Kâbe, kuzeydoğu duvarı 12.63; kuzeybatı duvarı 11.03; güneybatı duvarı 13.10; güneydoğu duvarı 11.22 ve yüksekliği 13 m olan 145 m2 alan üzerine kurulmuş taş bir binadır. Üzeri siyah bir örtü ile örtülüdür. Örtüsü her sene hac mevsiminde yenilenmektedir.Kâbe’nin köşeleri yaklaşık olarak dört ana yönü gösterir. Köşelerden her birinin ayrı ismi vardır. Doğu köşesine “Hacer-i Esved” veya “Şarki”, kuzey köşesine “Irakî”, batı köşesine “Şâmî” ve güney köşesine de “Yemânî” denir.

2- MESCİD-İ HARAM: “Mescid-i Haram”, Mekke’de ortasında Kâbe’nin bulunduğu büyük bir mabettir. Buna “Harem-i Şerif” de denir. Mescid-i Haram, Hz. Peygamber (sav) efendimiz döneminde, Kâbe’nin etrafındaki küçük bir alandan ibaret iken ilk olarak Hz. Ömer tarafından genişletilmiş ve etrafı bir duvarla çevrilmiştir. Daha sonraları Mescid-i Haram günümüze kadar pek çok defa genişletilmiştir. Bugün Mescid-i Haram, yüz binlerce insanın içinde ibadet edebileceği genişlikte bir alana sahiptir. Mescid-i Haram’ın içinde, Kâbe’den başka “Makam-ı İbrahim” ve “Zemzem” kuyusu bulunmaktadır.

3- PEYGAMBERİMİZİN DOĞDUĞU EV: Kabe-i Muazzama’nın Bab’üs-Selam kapısı tarafında Şib-i Ebu caddesindedir. Şu an bina kütüphane olarak kullanılmaktadır.

 4- CİN MESCİDİ: Cin suresinin nazil olduğu yerdir ve buraya inşa edilen bir camiidir. Cinler Hz. Peygamberi (sav) efendimizi Kur’an okurken burada dinlemişler ve burada iman ederek Müslüman olmuşlardır.

5- CEBEL-İ RAHME: Arafat vadisinde bulunan eteğinde Hz. Peygamber’in (sav) efendimizin vakfe yaptığı küçük bir dağdır. Cennetten kovulan Hz. Adem ile Hz. Havva validemizin uzun bir müddetten sonra burada buluştukları rivayet edilir.

6- CEBEL-İ NUR (HİRA DAĞI): Mekke şehrinin kuzey doğusunda Mekke şehir merkezi ile Mina arasındadır. Hz. Peygamber’e (sav) efendimiz ilk vahyin geldiği mağaranın bulunduğu dağdır.

7- SEVR MAĞRASI: Mekke şehrinin güneyinde Arafat’a giden yola yakındır. Medine’ye hicret ederken müşriklerin şerrinden saklandığı mağaranın bulunduğu dağdır.

8- CENNETÜ-L MUALLA: Mekke şehrinin en eski mezarlığıdır. Hz. Peygamberin (sav) efendimizin hanımı Hz. Hatice burada mefdundur.

Lost your password?
Lost your password?
or

Sign in With...